Simskola

Simskoleavslutning

Så gick ännu en simtermin och kom aldrig åter.

En bra sådan dessutom. Om jag får säga det själv. Och det får jag ju eftersom det är min blogg. Det är en fin fördel med att ha sin egen så att säga, att man får säga vad som helst utan större motstånd. Det gillar jag.

En stor anledning till att det har varit en bra simsäsong relaterar antagligen till att vi utökat vårt simpass från 60 minuter till 90 minuter. Vidrigt till att börja med men sedan fantastiskt. Det hinns onekligen med mer simning på 90 minuter vs. 60 minuter. Det säger sig nästan självt.

Som grädden på det berömda moset har jag utöver de där 90 minuterna varit relativt ordentlig med att simma fler gånger per vecka också. Tydligen är det så att om man tränar på något så blir man bättre. Sänkte mina tider på 400m och 200m. På 400m dessutom rejält. 27 sekunder närmare bestämt och inte alls långtifrån den tid jag simmade med våtdräkt i somras och på 25m-bassäng och inomhus får det här anses vara PB! 7:10 landade jag på igår. Och jag kan fortfarande bli bättre på att disponera simningen så att säga. Även om jag hade relativt jämna splittar på 200-ingarna.

200m var lite av en besvikelse. Tappade alldeles för mycket sista 50. Var på väg mot 3:15 men landade på 3:25. En putsning vs. utomhus med våtdräkt på 3 sekunder. Så alltid något där och PB men här hade jag kunnat kriga lite till.

Och jag är inte snabbast men det känns verkligen som det går åt rätt håll. Nästa gång är det sub 7 och sub 3 som gäller. Det måste vara målet nu.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.