Kom igen Johannes!

Simskoleavslutning

Simskola

Simskola

Så gick ännu en simtermin och kom aldrig åter.

En bra sådan dessutom. Om jag får säga det själv. Och det får jag ju eftersom det är min blogg. Det är en fin fördel med att ha sin egen så att säga, att man får säga vad som helst utan större motstånd. Det gillar jag.

En stor anledning till att det har varit en bra simsäsong relaterar antagligen till att vi utökat vårt simpass från 60 minuter till 90 minuter. Vidrigt till att börja med men sedan fantastiskt. Det hinns onekligen med mer simning på 90 minuter vs. 60 minuter. Det säger sig nästan självt.

Som grädden på det berömda moset har jag utöver de där 90 minuterna varit relativt ordentlig med att simma fler gånger per vecka också. Tydligen är det så att om man tränar på något så blir man bättre. Sänkte mina tider på 400m och 200m. På 400m dessutom rejält. 27 sekunder närmare bestämt och inte alls långtifrån den tid jag simmade med våtdräkt i somras och på 25m-bassäng och inomhus får det här anses vara PB! 7:10 landade jag på igår. Och jag kan fortfarande bli bättre på att disponera simningen så att säga. Även om jag hade relativt jämna splittar på 200-ingarna.

200m var lite av en besvikelse. Tappade alldeles för mycket sista 50. Var på väg mot 3:15 men landade på 3:25. En putsning vs. utomhus med våtdräkt på 3 sekunder. Så alltid något där och PB men här hade jag kunnat kriga lite till.

Och jag är inte snabbast men det känns verkligen som det går åt rätt håll. Nästa gång är det sub 7 och sub 3 som gäller. Det måste vara målet nu.

 

Exit mobile version