Öppet Vatten – Säkerhet

Öppet Vatten är den bästa formen av simning men vad ska du tänka på när det gäller säkerhet och simning i Öppet Vatten?

Här kommer tre snabba och enkla tips som gör simningen i öppet vatten lite säkrare i sommar.

Tipsen är en kombination av de råd som Svenska Livräddningssällskapet ger och de tips jag själv fått under de simkurser jag har gått. Vill du lära dig mer rekommenderar jag starkt att du går en kurs, kanske kombinerat med en livräddningskurs. Glöm heller inte att prenumerera på min kanal för mer framtida tips.

Öppet Vatten

Öppet vatten simning är något av det bästa med sommaren. Det är få saker som ger en sådan frihetskänsla som att ta sig till en blank sjö en sommarkväll, kränga på sig våtdräkten och sedan ge sig ut att simma. För mig är det som en stor fet belöning efter många vändor i en pool och ändlöst stirrande i kakel. Men eftersom jag vill fortsätta att uppleva sommarkvällarna är det inte så tokigt att bara grundläggande tänka lite säkerhet. Tyvärr är mitt kön överrepresenterat i olycksstatistiken och vi ser varje sommar rubriker om folk som överskattat sin simförmåga när de gett sig ut att simma. Så säkerheten är viktig!

Det här är inte allt du ska tänka på såklart men en god start. Mitt bästa tips är att simam i grupp. Det ger inte bara säkerhet utan det gör det också väldigt mycket roligare, tycker i alla fall jag. Specielllt om det har planerats fika efteråt. (Vilket jag alltid glömmer men mina snälla sim-kompisar kommer ihåg, bara en sådan sak.) Och sedan är SafeSwimmern en väldigt god vän, både när jag simmar i grupp eller håller mig längs strandkanten. Lätt bästa investeringen för ökad säkerhet, bortsett från simkunskaperna och orken då. Bara att inhandla!

Öppet Vatten i Dals-Ed. Med följebåt!

Öppet Vatten i Dals-Ed. Med följebåt!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.