Simma

När det flyter på.

Innan simningen idag så frågade Sofia om någon ville vara med och testa ett yoga-pass med henne.

Vi behöver kanske inte gå in på detaljer utan vi kan väl sammanfatta det hela med att yoga är äckligt långt utanför min komfortzon men eftersom det inte innebar mer än att skämma ut sig för ett par närmast sörjande simkompisar så tänkte jag att det var ett rimligt tillfälle att utöka sin komfortzon lite. Och sin rörlighet. Vilket i mitt fall nog inte kan understrykas tillräckligt. En del skojar om att de är osmidiga som kylskåp. Jag är Electrolux. Jag GÖR kylskåp. Så osmidig är jag. I princip alla djur jag kan komma på är antagligen smidigare än vad jag är. Elefanter. Zebror. Bufflar. Alla djur. Ni fattar.

Ni tror jag överdriver? Fråga mina simkompisar så kan de bekräfta att så icke är fallet.

Anyhow.

Vi yogade och jag gjorde mina bästa moves och det var antagligen inte graciöst men jag gjorde det i alla fall. Yoga är förövrigt jättejobbigt. Jag hade någon idé om att vi skulle sitta i grupp och andas men det var tydligen inte intentionen. Efter det var det dags och simma.

Och nu blire det ovetenskapligt. I tider va fake news vill jag bara understryka detta. Urvalet är extremt litet och korrelationerna är inte statistisk säkerställda om vi säger så. Men. Jag har aldrig simmat såhär fort. Jag hade flyt (pun intended). Jag kanske inte simmade exakt lika fort som Sofia och Tommy som råkade ligga på banorna bredvid men jag var inte långt borta och det brukar jag vara. Och givet allt lika så måste det vara yogan, eller hur? Innebär det i så fall att jag nu måste börja med det? All data pekar på detta men som sagt, validiteten kan ifrågasättas.

Simningen var kick-ass i alla fall. Alltså såpass bra att jag gissar att jag låg under samtliga tider från förra veckan. Vi simmade en 200-ing som jag tror jag la på 3:20-ish kanske? Och bara genom att titta på sim-klockan på väggen (nåja) vet jag att jag gick första 100m på under eller omkring 1:25. Det är alltså 13 sekunder snabbare (!!!!) än förra veckan. Ur led är tiden.

 

 

 

2 Comments

 • Marika

  juni 23, 2017 at 12:04 f m

  Men alltså den splitten är ju inte godkänd…snabbt, t o m sjukt snabbt på första 100 men sen? Somnade Du? 1:55 på andra. Det är 30s långsammare. Förlåt för kritik. Som sagt. Sjuk snabb öppning.

  Svara
  • Johannes Sundlo

   juni 23, 2017 at 9:04 f m

   Haha, det är jag som är dålig på att skriva ut simpass.
   Vi simmade 1x200m och sedan 2x100m. Så på 200m låg jag jämnare än 1:25 & 1:55-split (Troligtvis till och med närmare 3:10-ish som total också). Annars hade jag öppnat liiiite för hårt om första gått på 1:25 och andra 1:55… =D

   Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.