Rullskidor

Rullskidor – det första steget.

Eftersom en av mina primära drivkrafter inför Vasaloppet är ångesten över att inte träna tillräckligt så har jag köpt ett par rullskidor. Det känndes nödvändigt om de nio milen till Mora ska kunna bli ens lite njutfulla. Om nio mil på skidor nu kan vara det. Jag är fortfarande skeptisk.

Min fru brukar skratta åt mig för att jag tydligen ”går upp i saker” och då menar hon inte att jag fysiskt klättrar upp på stora saker som traktorer eller så utan att jag så att säga blir engagerade kring något emellanåt. Typ som att åka Vasaloppet.

Så därför har jag ägnat de senaste två veckorna med att googla allt som har med rullskidor att göra. Och eftersom jag tänker att det eventuellt kan vara fler som så att säga blir engagerade i det här ämnet ungefär nu så kommer mina tankar inför köpet.

Rullskidor med broms

Jag googlade och googlade men hittade ingenstans där det stod att en broms skulle vara en direkt nackdel. Så jag bestämde mig ganska snabbt för att jag ville ha en. Det känndes som att risken för att jag redan första dagen skulle slå ihjäl mig minskade med det beslutet.

Det finns flådiga norska Bluetooth-bromsar som kostar som ett mindre oljefält skulle göra och så finns det manuella som kostar som en påse smågodis. Eftersom jag gillar smågodis mer än olja så blev det ett par med manuell broms.

Aluminium vs. trä/karbon rullskidor

Här stod jag och vägde länge. Lite billigare och mer skakiga aluminium rullskidor eller lite dyrare och mer dämpade finskidor? Jag valde tillslut aluminium av den enkla anledningen att jag aldrig åkt på något annat och att det duger bra till mig. Och dessutom har jag en anledning att byta rullskidor om jag skulle vilja det i framtiden. Säg inget till min fru.

Märke på rullskidorna?

Det känns inte som det finns några riktiga ful-tillverkare av rullskidor? Valde mellan Oneway och Elpex i slutändan. Ville ha en bred skida som har bra stabilitet.

Vad det blev? Tillslut blev det Elpex Wasa 610. Enligt alla rekommendationer en bra nybörjar-rullskida med broms i aluminium. Inhandlad på XXL. Nu ska jag bara lära mig åka på dem. Och inte slå ihjäl mig.

 

Rullskidor

 

5 Comments

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.