Träningsprogram Simning

4000 meter

Idag lyckades jag med det som jag hoppats på och tänkt att jag ska göra länge. Ta mig till simhallen en lördag. Det har helt enkelt inte blivit av innan. Att simma när man är pappaledig är svårare än när man arbetar. Då är det lätt att slinka in innan eller efter jobbet och simma 30 minuter. Så har det inte blivit den senaste månaden. Men idag hände det alltså!

Och eftersom simfröken Hasse så påpasligt la upp ett simpass i veckan så tänkte jag att jag skulle simma det. Den lilla hooken med det var att passet totalt samlade ihop till 4000 meter. 160 vändor upp och ner i bassängen. Jag har aldrig simmat 4000 meter i sträck förut men det passar väl bra att göra en lördag?

Passet såg ut enligt följande:

5x100m – Insim
5x100m – 25 m teknik-övning + 75 m sammansatt
5x100m – Lätt ökning på varje 100:ing
5x100m – Benspark med fenor, valfri position
10x100m – Sammansatt
8x100m – Med paddlar och flytdolme
2x100m – Avsim

Blir trött av att bara skriva det här.

Trots allt gick det väldigt bra. Om jag jämför med ifjol då jag simmade ett pass på 3000m var känslan väldigt, väldigt mycket bättre och det känns att allt intervall-slit i träningsgruppen har gjort sitt. Då klarade jag knappt 3000 meter och idag hade jag nog kunnat fortsätta 4000 meter till. Så var känslan i alla fall även om jag var väldigt glad över att få kliva upp efter 4000 meter…

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.