• Home
 • /
 • Mat
 • /
 • Jäv…ttegoda pannkakor.
Pannkakor
Mat

Jäv…ttegoda pannkakor.

Det här är lite emot mina principer. Det här är en träningsblogg och ingen matblogg. Jag vill bara poängtera det. Det känns viktigt att säga det. Och jag vill inte att ni ska tro att jag gått och uppdaterat min LinkedIn-pofil med matbloggare eller så. Det skulle kännas fel att göra det.

Men med det sagt så kan vi väl också konstatera att alla behöver äta. Och min devis i livet har alltid varit att varför äta äcklig mat när man kan äta god mat? Det började redan i småskolan när det verkade onödigt att äta upp den äckliga fisken med ben i. Inte ens remouladsås fick man. Om mitt barn någon gång klagar på maten i skolan ska jag berätta de hemska minnena från fisk med ben i. Jag bara förutsätter att man slutat ge barn den här typen av mat. Civilisationen går framåt och rimligtvis borde denna parentes i skolbespisningen nu korrigerats likt typ barnaga osv osv.

Nåväl.

Jag åt jävligt goda pannkakor igår.

Det var väl mest det jag ville säga. Jag lagade dem själv efter ett recept som jag hittade på ett ställe som jag knappt törs säga. Det är så pinsamt att jag nästan känner mig tvingad att Googla upp ett annat recept som är snarlikt bara för att slippa berätta det. Det var i Expressens LCHF-bilaga. Jag sitter bakom en relativt stor skämskudde och skriver det här. För vi vet ju alla att det BARA är överviktiga hemmafruar som köper de bilagorna. Till mitt försvar vill jag framhålla att jag inte betalat för den som lösnummer utan att den ingår i Readly.

Men det var i alla fall jävligt goda pannkakor.

Och med risk för att det här bryter mot någon form av mat-upphovsrätt så tänkte jag återge receptet. Vi kan säga att jag gjort en modifikation i receptet så det är faktiskt inte helt samma.

Pannkakor – jäv…ttegoda

 • 3 ägg (från höna)
 • 200g Philadelphiaost (eller ta valfritt lågbudgetmärke)
 • 3 msk vispgrädde (från ko)
 • 1 1/2 mandelmjöl (från mandeldjuret)
 • 1 msk fiberhusk (skitsvårt att hitta i affärn!)
 • 1 tsk bakpulver (oklart vilket djur som gör detta)
 • 1 tsk vanilj (från vaniljbakelse eller liten ask)
 • 2 droppar stevia (också JÄTTESVÅRT att hitta i affärn)

Så joxa ihop äggen från hönan med osten. Utelämna hönan. Tillsätt grädden i joxet.

Blanda de torra grejerna vid sidan om. Häll i skiten. Tillsätt stevian eller honung eller hur nyttig du nu vill vara. Låt det hela vila i 10 minuter. (Jag passade på att diska och göra kaffe under tiden men man gör som man vill.)

Stek. Ät.

6 Comments

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.