Genrep

Styrde kosan mot Lidingö igår. Inte för att titta på skrytiga villor eller feta bilar utanför att springa sista delen av Lidingöloppet. Som ett genrep inför vad som komma skall den 26 september och som en påminnelse om hur tusan nu banan såg ut. Till skillnad från fjolårets genrep körde jag upp till Grönsta och parkerad. Det går utmärkt att parkera där och det är gratis. Kan vara bra att veta. (Eftersom jag själv googlade som en tok efter info om det.)

Joggade ner till Lidingövallen och klev på strax innan 22-kilometers märket. Första biten där är är verkligen inga konstigheter. Det är platt och hederlig svenskt rasta-hunden-löpspår. Visst är det en liten backe efter vid 20-kilometers märket men sen blir det lättsprunget igen. Min favorit del är nog strax efter 19-kilometers märket och fram till 17 kilometer. Lite skogslöpning som är snabb och skoj.

Folk brukar säga att de första 15-kilometrarna av Lidingö är uppvärmning. Det är fel. Det är de första 16-kilometrarna som är uppvärmning. Strax efter 14-kilometers märket är det en lång utförsbacke och sedan börjar det. Vidrigheten. Jag har glömt bort hur mycket jag inte gillar den sektionen av Lidingö. Aborrbacken i all ära men avsnittet från 14 till 11 kilometers-märkena är vidrigt. Det går upp och ner hela tiden. Ständiga tempoväxlingar. Aldrig vila. Puls hela tiden. Har glömt hur mycket jag älskar att se 11-kilometers skylten och få lite lätt löpning och ”vila”.

Grönsta Backen tar man i bara farten. Aborrbacken kommer alltid senare än man tänker sig men är inte SÅ farlig som folk säger. Den är framförallt INGET mot backarna på AXA. Efter det är det bara att kuta i mål och inte tänka så mycket på Karins backe som förvisso är ganska lång men inte så brant.

Sprang runt i 5:25-fart i snitt men med lite för hög puls i snitt. Kroppen kanske inte var helt hundra än för det kändes lättare än vad pulsen berättade efteråt.

Några take-aways som mental note till mig själv;

  • Det är fem kilometer kvar efter Aborrbacken.
  • Tryck på hårdare fram till 14-kilometers märket
  • Det här kommer bli sjukt skoj! Banan är rolig!

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.