11 kilometer rätt in i uppväxten

Ofta är den här bloggen lätt ironiserande över det mesta som har med träning att göra. Generellt sett så tycker jag att det behövs bland landets träningsbloggar. Någon som inte tar träning eller sig själv på så blodigt allvar. Det är verkligen min ambition i alla fall. 
Men att ironisera över löpning en sommarkväll som igår går liksom inte. Kvällen förtjänar något mer. Att snöra på sig skorna 22.14 för att ge sig ut i byn man växte upp i går inte att skoja bort. Att börja följa vägar, stigar och spår som skulle kunna springas med förbundna ögon. Att springa förbi och längs med platser som alla har sin historia. Badplatsen där vi hängde varje sommar. Hopptornet där de riktigt modiga klev upp på räcket för att få en extra meter att hoppa ifrån. Skolgården där vi alltid spelade King på rasterna. Dungen bakom musikskolan där det coola tjejerna i 9A gick och rökte. Stallbacken där alla discon var och där man så intensivt hoppades på att få dansa tryckare. Gångvägen hem från skolan förbi Tobbes hus. Förbi gymnasiet Utsikten där det kom folk utomsocknes och som därför var exotiska på mer än ett sätt.
Den vettige hade väl antagligen promenerat runt men jag måste säga att snöra på sig skorna och springa sent en sommarkväll är, i brist på bättre ord, magiskt. Ensam. Utan musik. 11 kilometer rätt in i uppväxten. 

4 Comments

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.