Cardio Club

Om jag skulle göra en lista över topp tre tråkiga saker i livet är den inte helt omöjligt att springa på löpband skulle bryta sig in på en pallplacering. Jag menar hade naturen eller fröken Gud velat att vi skulle ha löpband så hade det givetvis funnits löpband redan från början. Gjorde det det? Nä precis.

Men å andra sidan bodde vi enligt en del forskare vid berömda universitet inte såhär långt norrut i början heller. Och såhär långt norrut så är det som bekant inte den mest poppiga årstiden för att löpa just nu. Visst går det och jag är den förste att slänga på mig broddarna och ge mig ut i nysnön men eftersom nysnö i Stockholm är lika sällsynt som bilar av årsmodell 2013 och framåt på crusingen i Västerås så är det helt enkelt så att det inte alltid är så trivsamt att släpa sig runt i slasket.

Enter the löpband.

Istället för att gå på det beprövade konceptet låtsas som om man springer ute och lyssna på valfri podcast (läs Maratonpodden) samtidigt som man sakta (för sakta) ser kilometrarna stiga på led-displayen så testade jag ett för mig ny grej idag. Cardio Club. Eller konditionsträningsklubben som det skulle heta hemma i Dalsland.

Jag tror tanken var att man skulle ha pulsmätare på sig men eftersom jag var löjligt sen till klassen så missade jag det. Och dessutom funkade ändå inte tekniken. Själva passet gick ut på att springa löpband, cykla spinningcykel eller stå i en läskig maskin med både ett slags pedaler och handtag. Valde inte den senare om vi säger så.

Själva passet var trevligt och i ärlighetens namn betydligt trevligare än att själv stå på löpbandet och hetsa kilometer. (Även om jag saknade Maratonpodden i öronen.)

Cardio Club får fyra av fem svettiga sportstrumpor.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.