Tjur Ruset – grisigt

Ännu ett race. Jag hade den stora äran att få en ”present” av Martin & Emily när jag fyllde 30. ”Presenten” var en startplats till Tjur Ruset. En vecka efter Lidingö. Upplagt för ett riktigt succé-race med andra ord.

För er som inte är bekanta med Tjur Ruset så kan jag så här i efterhand berätta att det är lerigt. Jättelerigt. Jag hittar fortfarande lera på ställen där det absolut inte ska finnas lera. Den har liksom krupit in precis överallt. Visst förvarnade arrangören om att det skulle vara just lerigt men man tänker innan att ”det går nog att hålla sig på kanten så slipper man leran”. Det går inte.

Min vana trogen startade vi väldigt långt bak. Sista startledet. Nästan sist i det startledet. Vilket kanske inte gjorde så mycket. Det var knöligt att springa i början och det kändes som om vi sprang på ett långt led. Vilket också var precis vad vi gjorde. Tävlingen gick på gamla Ing 1 utanför Södertälje så det var inte utan att det kändes lite som lumpen all over igen.

Banan var verkligen, verkligen kuperad. Upp, ner och hit och dit. Ganska raskt hoppade vi ner i vatten vilket förvånande nog gjorde en blöt. Och när man bli blöt blir man snabbt kall. Så det blev också.

Sedan var det bara att trumma på. Fort gick det inte men roligt var det. Värst var utan tvekan de sista kilometrarna med mer swim-run-karaktär än run. 1.19 landade tiden på men den var helt oviktigt idag var känslan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.