Mjölksyra.

Jag är laktosintolerant och ogillar generellt mjölkprodukter. Mjölksyra är inget undantag och den kommer inte i en laktosfrivariant från Valio. Och idag sprang vi och hade som enda mål att bygga mjölksyra. Låter knäppt? Det tycker jag också och det var skitjobbigt.

Först lite vanlig hederlig uppvärmning. Hopp och studs, fram och tillbaka. Det börjar bli lite rutin. Med betoning på lite. Men helt främmande är det inte att göra lite löpskolningsövningar nu i alla fall. Sedan stegringslopp innan mjölksyrafesten började.

En traditionell mjölksyrafest består av att du först samlar ett gött gäng kompisar. Ni behöver nödvändigtvis inte känna varandra utan bara gilla mjölksyra. Ställ upp er på en linje och spring 80-85% av maxfart i ungefär 100 meter. Gå tillbaka, spring med 90-95% av maxfarten andra gången, gå tillbaka och maxa sedan allt du har sista gången. Mät sedan upp en slinga på kanske 400 meter. Gärna lite kuperad, mjölksyrafesten blir så mycket roligare med en backe eller två. Spring sedan för allt vad livet är värt runt den slingan. Spring som du hade en arg kille vars tjej du råkat ragga på i folkparken i Bengtsfors efter dig. (Det kan vara en dålig liknelse eftersom han med största sannolikhet inte är ett fartorakel om han kommer från Bengtsfors men ni förstår konceptet.)

Gladare i alla fall.

Heja Bengtsfors.

Upprepa det här fyra gånger med 90 sekunders vila mellan varven. Och visualisera mellan varje varv hur Bengtsfors-killen blir lite argare och kommer lite närmre. (Det går bra att byta ut Bengtsfors mot valfri annan småstad. Av en händelse råkar det vara en liknelse som ligger nära tillhands. Hände en ”kompis” en gång.)

Efter du har tagit ut dig fullständigt. Spring gärna upp på en kulle och gör lite sit-ups. Har du svårt att motivera dig så tänk på att tjejer i Bengtsfors gillar magrutor.

 

 

2 Comments

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.