Löpning på High Line

Löpning på High Line

Löpning på High Line tillhör inte vanligheterna när jag är i New York. Av naturliga skäl är det är oftast brutalt mycket turister som promenerar, flanerar och funderar uppe på High Line. Så oavsett dom du är där 07.00 när de öppnar upp High Line så är det sällan löpbart.

Men! Igår när jag kom springande längs Hudson River så mötte jag i princip ingen alls. Även där brukar det vara pintjockt med människor och om det är tomt där så tänkte jag i mitt stilla sinne att det skulle vara samma situation uppe på High Line och bestämde mig därför för att ge löpning på High Line tillbaka hem till hotellet en chans. Och det stämde! Jag har aldrig förr stött på så lite människor på High Line, någonsin. På sin höjd en handfull människor.  Och trots ett lätt dugregn var det såklart fullt löpbart!

Om du råkar vara i New York någon dag när det inte regnar och ändå vill springa på High Line rekommenderar jag att hänga på låset. Då brukar det gå att springa där hyfsat ändå men som sagt, är det en fin dag så är det mer folk. Så är det bara oavsett när på dygnet du är där. Det finns förstås en charm i att kryssa sig fram mellan japaner och svenskar som förundras över den High Line men folk brukar bli lite irriterade över att en springer. Har jag hört…ehm.

Proffstipsen.

Ett proffstips är också att springa hela – hela vägen från Gansevoort Street och springer av uppe på 34:e gatan. Många (läs Johannes) brukar gå på High Line vid 14:e gatan men då missar man en snutt och det vill en ju inte! Hela ska tas och löpningen blir inte riktigt samma om inte hela sträcka faktiskt upplevs! När du springer hela är det en 2.4 kilometer lång löpsträcka som bjuder på fina vyer och nästan inga backar alls. Kan inte bli bättre – eller? Och om du vill ta fräcka löparbilder – använd 911 skåpen som stativ. Oerhört praktiskt!

Löpning på High Line utan folk får i alla fall fyra av fem blöta löpstrumpor alla dar i veckan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.