Kom igen Johannes!

Tröskelintervaller – 4x8min

4x8min

So it begins. The träning för Axa Fjällmaraton. Vi tog det lätt ångestladdade beslutet om att delta i söndags. Vi har pratat om det i flera månader men vi tog tillslut klivet och tryckte på anmälningsknappen. Vi i det här sammanhanget är jag och David. Samma duo som sprang Axa Fjällhalvmaraton förra året. Som inte var ett halvmaraton alls utan 27 kilometer. Vi lägger på lite höjdmeter och 16 kilometer bara. Ja, ett fjällmaraton är 43 km. Eh.

Det här blir min maratondebut dessutom. Festligt.

Har man nu anmält sig så är det kanske läge att börja träna. Inte för att jag inte tränat innat men läge att börja träna lite mer specifikt mot maraton. Så det började jag med idag med en serie om 4x8min tröskelintervaller.

Det skulle egentligen ha varit 3 minuters ståvila men eftersom jag tränar runt sjöarna med löpvagnen så var det fåglar precis där jag skulle pausa. Och fåglar och jag är ingen bra kombo. De kom givetvis efter mig idag också. Som målstyrda små jävla fjäderrobotar utvecklade av Nordkorea och i deras ögon är jag i USA eller valfri imperialtistisk makt. Därför blev det en liten lätt jogg vid första vilan.

116 dagar kvar att träna på nu.

Exit mobile version