Kom igen Johannes!

Måndag = simdag

Träningsprogram Simning

Träningsprogram Simning

För nytillkomna tittare har bloggen ett glatt meddelande om att i den här kanalen pågår det som vanlig simning så här på måndagar. Lika säkert som att Rapport sänds 19.30 och att påven alltid har en lustig hatt.

Det var någon form av test på 200 meter på bassängschemat idag.

Kort bakgrundsinformation är att vi i början av terminen simmade ett 200 meters-test som hade ett så att säga intressant utfall för min del.

I min bana simmade vi cirkelsimning. Alltså att man startar efter varandra och simmar runt runt. Tänk hamsterhjul fast i en 25 meters simbassäng och utan hamstrar. Det hade blivit så kluddigt i bassängen med en massa djur.

Det blev i alla fall trångt i min bana och i min enfald lyckades jag skymta att banan bredvid såg ledig ut. Problemet där var att de låg två i bredd där bara. Inte cirkel utan mer som en tvåfilig motorväg där man blir omkörd av den där störige farbrorn som går upp i 111 km/h när man själv ligger i 110 km/h och som vägrar öka farten trots att han ser att man snart hinner i fatt en lastbil med blankslitna sommardäck. Som farbrorn och min bil, så simmade dom i banan bredvid. Är ni med på konceptet? Inte det nä. Ni får googla skiten om ni inte fattar.
Lagom trött efter 100 meters för mig rätt intensiv simning så bytte jag bana. Och krockade. Med båda simmarna i banan bredvid. Käckt ändå.

Herr Motströms kallas jag efter det.

Men! Det positiva med det här var att jag kände att det så att säga fanns lite tid att kapa idag. Rimligtvis borde jag simma snabbare om jag så att säga inte simmade in i någon. Var min förhoppning i alla fall Kände mig förvisso lite ringrostig i de flesta delarna av kroppen eftersom jag lite otaktiskt planerade in ett löppass på eftermiddagen idag också. 9 kilometers uppvärmning så att säga. Men nåväl. Vi sparkade igång 200-ingarna. La första 100 på 1:42 och 200 på 3:41. Om vi jämför det med sist så är det en putsning över 100m med 8 sekunder och över 200m på 36 (!) sekunder. Jag fattar att krocken spelar in men hej, 8 sekunder över 100m utan krockar är inte fy skam alls. Tycker i alla fall jag.

Simningen utgår nästa vecka pågrund av extra insatt sammankomst i fjällvärlden men väntas åter om två veckor.

 

Exit mobile version