Kom igen Johannes!

Race Report – Stockholm Swimrun

Igår gick det av stapeln – Stockholm Swimrun. Jag och David anmälde oss tidigt i höstas men dessvärre skadade sig David och det såg ett tag ut som om Stockholm Swimrun inte skulle bli av för min del. Men! Så via tips på det världsomspännande world wide web fick jag tips om Mårten. Vi chattade ihop oss en och en halv vecka innan start, satt och jämförde resultat från löpningar och simningar och bestämde oss för att vi var en bra match.

I fredags träffades vi för första gången, tog en kaffe och la upp taktiken inför lördagen. Träna ihop? Det är bara amatörer som tränar ihop.

Hela veckan har jag gått runt och varit rätt lugn inför lördagen. Men så i torsdags kom fjärilarna som ett brev på posten. Varför i hela friden skulle jag ge mig in på det här? Det är vansinnigt att springa 23 kilometer och simma 4 kilometer och dessutom betala ganska dyrt för att få göra det. Och tänk om Mårten är supersnabb och jag är superlångsam? Kommer han överge mig vid Botaniska då? Slå mig i huvudet med en paddel? Slänga dolmen i huvudet på mig? Efter en egen och mindre KBT-session kom jag fram till att det nog skulle gå ganska bra.

Vi träffades utanför Universitet igår. Theresia & Malin var där också och framme vid raceområdet mötte vi upp Sofia och Linda. Överlag var det lite känt folk på plats igår. Bäst var förstås att träffa granitgossarna Magnus & Mattias.

Överlag var känslan bra innan loppet. Nervös som en gris men det är lite standard innan lopp för egen del. Racemeeting klockan 12 var dagens roligaste. Det var på engelska och vi kan väl säga som så att han som höll i det skulle onekligen vara behjälpt av en engelska kurs eller två…

När starten sedan gick släppte all nervositet som i ett trollslag. Fokus flyttas från ”hur fan kommer det gå” till ”en fot framför den andra”. Det är rätt gött.

Ner till första simningen var det trångt. Tydligen höll en pacer oss ner en kilometer. Varför har jag ingen aning om. Men om löpningen var trång så blev det 1243% värre i vattnet. Vi trasslade in oss i andra lag, höll på att tappa en paddel och lite annat trix. Tror vi var tionde sista lag när vi väl fick ordning på simningen och la säkert tio minuter på bara jox i början. Men efter det – jäklar vad vi simmade! Lyckades i allt trassel trycka paus på klockan också men enligt bannoteringarna tog det oss cirka 36 minuter att simma 1400 meter. Med allt trassel i början är jag helt ohyggligt nöjd med den tiden och vi simmade om säkert 30 lag. Mårten var en klippa på att simma, inte bara här utan hela vägen.

När väl första simningen var avklarad kändes det mesta lugnt och vi trummade på. Släppte efter det knappt förbi ett lag från trasslet och in till mål men sprang och simmade om desto fler. Alltid peppande.

En konstig ”regel” som arrangören infört och som jag inte kände igen sedan Öloppet ifjol var att man inte fick cabba ner. Dvs vika ner våtdräkten. Det gjorde det SJUKT varmt och jag var ohyggligt avis på alla med dragkedja fram på våtdräkten – det finns verkligen en poäng med det. Värmen gjorde det svårt att ta ut löpsteget ordentligt och det hade nog kunnat gå att kapa några sekunder/km här. Otroligt konstig regel för övrigt.

Jag och Mårten gnetade på och klockan gick som vanligt snabbare än den gör i Alice i Underlandet och helt plötsligt hade vi bara en simning kvar. Efter den var det bara att kuta på i 3,8 kilometer in i mål. Faantastiskt! I mål landade vi på 4:22:51. Vi hade som mål att ta oss i mål och göra det värdigt – mission accomplished!

Tiden är jag väldigt, väldigt nöjd med. Öloppet gick på 4:20:32 ifjol men det är 2 kilometer kortare löpning och 2 kilometer kortare simning på Öloppet – det betyder att träning ger resultat och det är ju alltid skoj!

Arrangemanget då? Överlag bra! Det utlovades GU Chomps längs vägen och jag planerade min energi utifrån det. Såg inte en enda GU Chomps ut längs banan, de hade tydligen tagit slut. Hur nu i hela friden det hade gått till. Tyckte överlag att vätskestationerna var lite sådär. Öloppet har mer att välja på och bättre personal men det beror såklart på alla goa gubbar som finns på västkusten…

Men överlag – ett grymt bra race och otroligt kul att köra med Mårten!

 

 

Exit mobile version