Kom igen Johannes!

Simträning feat. Lisa Nordén

Lisa Nordén

Lisa Nordén

Innan vi gör något annat – kan vi bara prata lite om hur mycket längre 50 meter är i en 50 meters-bassäng jämfört med en 25 meters-bassäng? Jag vet inte hur många 50:or vi har kört i vinter men det är ett antal om vi säger så. Ändå är det så sinnessjukt mycket jobbigare att simma 50 meter i en lång bassäng. Det här sitter antagligen till 95% i huvudet men likväl. Det är jobbigt. Jättejobbigt.

Jag borde kanske ha inlett med att säga att simningen bytt dag. Den trogne bloggläsaren kan vara förvirrad nu. Jag ber om ursäkt. Vi har bytt dag. Och plats. Och lagt till lite folk. Men i övrigt är det samma upplägg som alltid. Mycket simning och sådär men med en liten twist.

Vi hade en gästcoach idag. Och inte vem som helst utan en som i princip tog OS-guld 2012 – Lisa Nordén. För den totalt sportointresserade som ändå lyckats med konststycket att läsa ända ner hit vill jag först säga grattis och bra jobbat och sedan informera om att Lisa Nordén är triathlet. Och nästan-OS-guldet indikerar att hon är en vass sådan. Jag har haft oturen (eller förmånen, det är oklart) att hamna i en bana bredivd henne i Sundbyberg en gång innan och hade lätt ångest över att hon skulle vara med på passet. Lite starstruck om man så vill. Faktum är dock att det var mindre ångestladdat att ha henne uppe på land än i en bana bredvid. Det senare påvisar bara hur fruktansvärt långsam jag är medans det förra är mer utvecklande än nedbrytande.

Vi simmade följande pass, tror jag

200m – Insim

4x50m – Lisas teknikfavoriter (Sex bentag – ett armtag och sex bentag på sidan – tre vanliga armtag)

5x100m – 20 sekunders vila

6x50m – orienteringsträning

2x50m – Eye-balls out (25m hårt – 25m icke frisim)

Ungefär så om jag inte kommer ihåg fel? Ett bra pass men bra tips från Lisa.

Efteråt var det Idol/Melodifestivalen-stund för alla som simmar aka. selfie-time.

Bästa gästcoachen i simbassängen idag! Och Sofia. #trispot

Ett foto publicerat av Johannes Sundlo (@jsundlo)

Exit mobile version