Intervall-tisdag.

Så. Tisdag betyder egentligen intervaller men eftersom jag tidigare har haft simskola på tisdagar så har jag knuffat på intervallerna. Och eftersom jag sprungit Stockholm Swimrun och behövde vila benen både innan och efter så har jag således inte sprungit några rediga intervaller på tre veckor. Upplagt för fest med andra ord.

På programmet stod 5×1,5km med varje intervall i minst 4:45-fart. 90 sekunder ståvila mellan varje set. Fest som sagt.

Jag flåsade iväg. Benen kändes som två betonggrisar (eller betongfår som dem har på Gotland – lokalanpassning #ftw!). Sprang längs strandkanten med siktet inställt på att ta mig ut i okända marker aka. på den fräcka piren jag har spanat på ett par löprundor. Det har sett ut som om det ska gå och ta sig ut på den och mycket riktigt. Den var inte bred men det gick fint att trycka på. På tal om att trycka på – ute på piren satt ett par. Jag är relativt övertygad om att jag störde deras kärleksstund så att säga. Förlåt Kurt-Ove och Britt-Marie för det. Jag lovar och bedyrar att min GoPro under inga omständigheter var på där ute. Det hade troligtvis förstört optiken. Mina ögon har nämligen inte återhämtat sig av den synen än.

Intervallerna då? Enligt följande;

  1. 4:44 (Yeees, spot on nästan!)
  2. 4:37 (Boom!)
  3. 4:35 (Pang pang pang!)
  4. 4:57 (Buuu! Men till mitt försvar så valde jag en löpväg med trappor och drog på mig syra medvetet)
  5. 4:34 (Back on track!)

Otroligt nöjd med tiden (utom fjärde men nåja).

Ägnade alla lediga 90 sekunder till att fota. Det blev som vanligt jättebra.

Avslutade passet med en styrke-serie från Freeletics. Nästan lite crossfit-varning så jag kollade noga innan jag började så ingen så mig utföra dessa förnedrande rörelser.

Stege om 50-40-30-20-10 med;

  • Burpees
  • Squats
  • Sit-ups

Det var jättejobbigt.

 

4 Comments

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.