Skor till Lidingöloppet?

Träningsmässigt en värdelös vecka. Ont i halsen sen i torsdags och det innebär vila, vila och vila. Men å andra sidan har jag passat på att anmäla mig till Lidingöloppet vilket känns mest läskigt om jag ska vara ärlig. Sist jag sprang tre mil var sommaren 2009. Det är så länge sen att jag inte ens hade Runkeeper på den tiden. Rundan var en fin och lite Lidingö-lik runda inbillar jag mig. Sprang 32 km i skogarna kring Lillehammer. Vansinnigt vackert. Vansinnigt jobbigt.

Men nu till den stora frågan. Vad ska man använda för skor? Jag har mina Nike Free och springer i. Fantastiska skor på underlag som är någorlunda hårt och torrt men om jag förstått det hela rätt så är Lidingöloppet väldigt lite asfalt och väldigt mycket mer grusväg och terräng. Inte optimalt för Nike Free. Så jag behöver ett par till skor. (Osis…)

Vill ha en liknande sko som Nike Free 4.0 men kanske lite kraftigare och eventuellt med lite mer drop också.

Så frågan är – vad är bra att springa i? Ge mig era bästa tips!

4 Comments

 • Raz

  juli 7, 2014 at 9:54 f m

  Jag sprang Lidingö Ultra i Asics Hyperspeed 6. Det var ju i och för sig torrt då. Hyfsat lätt, ganska dämpad men tyvärr rätt slitagekänslig som de allra flesta racingskor är. Har nog använt en hel tub liquisole på mitt par (både på mesh och sula) sedan april. Så de har levt långt mycket längre än ”förväntad” livstid.

  Svara
 • Alex

  augusti 14, 2014 at 3:50 e m

  Inte mkt till drop men jag älskar mina New Balance Minimus Zero Trail. Funkar lika bra på asfalt som på snåriga skogsstigar. Skönaste skorna jag ägt och ruggigt lätta.

  Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ELLER
Missa inga inlägg.
Gillade du komigenjohannes.com? Sjukt kul i så fall. Missa inga inlägg antingen genom att signa upp dig via mail eller Facebook.
Missa inga inlägg.
Missa inte ett enda inlägg - signa upp dig nedan så får du mail så fort något händer!
TRÄNINGSPASS FÖR SIMNING?
Anmäl dig här så får du ett simpass skickat till dig!
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.
Genom att dela med dig av din email och ditt namn ovan ger du oss ok på att skicka dig mail.
PRENUMERERA PÅ BLOGGEN
Sveriges mest sporadiska träningsblogg.
Missa inte ett enda inlägg på den. Signa upp dig nedan.
Din information kommer aldrig delas vidare med någon annan.