Kom igen Johannes!

Cykla i Ed

Cykla i Ed kommer alltid att vara lite speciellt för mig eftersom jag, trots att jag har bott på annan ort mer än jag faktiskt har bott i Ed, alltid kommer betrakta Ed som hemma. Vilket är lite lustigt på ett sätt. Men struntsamma. Jag antar att där jag gått grundskolan ändå på något sätt kan räknas som hemma.

Så cykla i Ed har jag gjort en del men då mest mellan hemmet och skolan. 1,5 kilometer varje morgon med en vidrig backe precis innan skolan som alltid gjorde att jag kom fram svettig som en gris. Men annars har jag egentligen inte cyklat så mycket i Ed. Lite mountainbike då och då. Cykelsporten var inte direkt stor på ”min tid” i Ed. Det var fotboll eller innebandy som var de förhärskande sporterna även om det säkert fanns en och annan landsvägscykel runt om i garagen.

Cykla i Ed

Så var ska man då om man ska cykla i Ed? Jag följer givetvis en och annan gammal Edare på Strava och har innan vi drog hit över långhelgen försökt spana ut var det är lämpligt att cykla och var det inte är lämpligt att cykla. Många är de vägar som är grusvägar runt omkring här. Så att cykla i Ed kräver lite planering om du vill cykla landsväg. Men det enklaste är givetvis det jag gör i filmen – haka på de som kan. Och det gjorde jag! Och inte fick jag bara se var man kan cykla i Ed utan också lära mig ett och annat om att cykla i en riktigt uppstyrd klunga och hur frikkin awesome det är.

Ulrika är en gammal parallel-klasskompis som sedan många år är inbiten cykelnörd (Sorry Ullis men du är nörd, det är sagt med värme!) och som varje måndag håller i cykelträningen i Ed. Med tydliga direktiv gav vi oss iväg i grupp. En salig blanding av folk. En del hade aldrig cyklat klunga, andra hade cyklat klunga i femtio (!!) år.

Vi gav oss iväg på väg 164 söder ut. Mot Strömstad. Vek av mot Rölanda och tog en sväng runt Töftedal. Hela slingan finns att se här och ladda ner här.

Cykla i Ed

Lagtempo i mitten och klunga hem tillbaka. Ett svettigt men sjukt kul pass och att cykla i grupp – vilken grej!

Exit mobile version