Kom igen Johannes!

Zmarta Hälsoindex

Zmarta Hälsoindex

Zmarta Hälsoindex

Att jag gillar siffror är ingen hemlighet. Lika lite som det är en hemlighet att jag mer eller mindre älskar Excel. Och det beror inte bara på att jag i min yrkesroll har fått användning för programmet utan för att det är ett program som får onödigt mycket skäll och bannor. Jag gillar underdogs så att säga.

Men det var inte min odelade kärlek till Excel vi skulle prata om idag. Det var siffror vi var inne på.

Zmarta.se har tagit fram något som de kallar ett Hälsoindex. En finurlig site som kikar på tio olika träningsformer och sedan räknar ut vad som ger mest kaloriförbränning per krona utifrån vad som passar dig. Briljant! (Och eftersom det är briljant är jag rätt övertygad om att Excel varit inblandat i processen någonstans, det säger sig självt.)

När jag gjorde själva testet var jag väldigt, väldigt orolig över att jag skulle behöva börja med Square Dance. Ni vet sådant som var poppis i slutet av 90-talet av folk som egentligen ville dansa River Dance och se ut som Michael Flatley men inte riktigt kunde backa upp River Dance-tempot med mad-dance-skills så att säga.

Nu var jag inte orolig så sätt,  indexet är inte på något sätt tvingande alltså men det känns ändå rimligt att testa det som föreslås.

Hur det gick?
Jo tack bra! Längdskidåkning passade mig. Så jag blev tvungen att anmäla mig till Kortvasan nästa år. (For real! Längdtips någon?)

Vad passar dig? Gör testet här!

I samarbete med Zmarta

Exit mobile version