Kom igen Johannes!

Intervalla mer.

Utsikt.

Ett bra intervall pass är som Askungens bal på slottet. Det kan vara dötrist och långtråkig och alldeles…alldeles underbart! Okej kanske inte underbart men rätt gött. Efteråt så att säga. Och enligt konstens alla regler och skolor som finns inom löpning så ska man springa minst ett intervallpass i veckan om man ska få kalla sig löpare. Så här kommer ett riktigt favoritintervallpass som jag tänkte försöka springa minst en gång i veckan under hösten. Följ instruktionerna noga.

  1. Bestäm dig för att springa ett intervallpass. Det här är viktigt. Att man bestämmer sig innan alltså. Annars kanske man bestämmer sig för att dricka öl eller äta chips istället och det ger inte samma effekt.
  2. Värm upp. Det är särskilt viktigt om du är lite äldre. Med lite äldre menar jag över 23. Vi vill inte ha några skador eller sträckningar eller så.
  3. Hitta en jävligt brant backe. Det här skulle jag givetvis tipsat om tidigare men jag utgår från att de flesta inte läser den här guiden innan de springer ut. Har du gjort det och befinner dig i Skåne så är det läge att vända hemåt nu och börja om på punkt 1 men med tillägget om backe då.
  4. Spring upp för backen jättefort. Kanske inte hela. Det beror lite på hur lång den jävligt branta backen är. Men ju längre upp du kommer desto bättre.
  5. Jogga eller gå ner. Man får göra som man vill.
  6. Spring upp igen – jogga ner. Ni fattar grejen. Upprepa ett par gånger. Kanske 4 eller kanske 10. Det beror lite på hur du känner men bestäm dig innan du börjar hur många gånger du ska springa upp för backen. Återigen. Läser du det här as you run så är jag ledsen. Du får bestämma dig snabbt nu. Eller så bestämmer jag åt dig nu – sex gånger upp ska du!
  7. Spring en extra gång bara för att det är bra för dig och du vet det egentligen.
  8. Varva ned och stretcha om du är över 23.

Inte så svårt va? Vi ses i en jävligt brant backe.

Exit mobile version