Kom igen Johannes!

Klippa våtdräkt för Swimrun.

Innan helgens bravader så tog jag mig för att klippa sönder min våtdräkt. Det är mer eller mindre nödvändigt för att kunna springa i den. Annars drar man lätt på sig skav i knävecken och det blir hysteriskt varmt.

Min dräkt, Head Tricomp Skin var relativt lätt att klippa till. Jag frågade på Addnature när jag köpte den om hur jag skulle gå tillväga och eftersom jag hade limmade sömmar var det bara att klippa på. Så jag gjorde det. Men det är inte utan att det är lite läskigt att sätta saxen i en våtdräkt för 2500 kronor…

Innan loppet hjälpte jag till att klippa till min kompis Linus våtdräkt också. Det är helt klart lättare om man är två!

Ps. Letar du träningsprogram för swimrun? Här är mitt!

 

Så här gör du

Ta på dig våtdräkten. Har du en kompis som hjälper dig kan du be hen antingen rita eller klippa direkt om du har en sax som man klipper plåster med dvs. som har en lite snällare del som inte gör sönder ditt knä totalt.

Skulle du inte ha en kompis så rita ut ett litet streck på våtdräkten. Jag använde en vanlig hederlig kulspetspenna för att göra en liten markering för var jag skulle klippa. Har du tvärgående sömmar så ta hänsyn till dessa så du inte klipper i fler sömmar än du behöver och försök att undvika att klippa där sömmarna går ihop och korsar sig.

När jag måttade tog jag medvetet lite långt ner mot knäet första gången för att sedan dra på mig dräkten igen och känna efter hur det blev. Hellre klippa två gånger än att göra det med en gång och för högt upp var min devis och det var precis vad jag fick göra.

Slutresultatet blev i alla fall mycket bra och jag har använt den flitigt sedan jag klippte den utan några som helst problem. Tyget fransar sig inte och snittet är snyggt och prydligt.

Exit mobile version