Kom igen Johannes!

Vad har hänt?

Sydney Opera

Sydney Opera

Tja tja bloggen.

Long time no see. Det är inte du – det är jag.

Tiden och motivationen för att driva en halvdassig träningsblogg har inte funnits den senaste tiden. Vi får se om det genom ett magiskt trollslag nu återkommer. Tiden lär fortfarande vara knapp. Motivationen går alltid i vågor. När det gäller att blogga i alla fall.

Så vad har hänt sedan sist?

Jag har åkt Kortvasan. Och jag har varit i Sydney. Och jag har fått någon form av kris och köpt rullskidor. Vilket hänger ihop med det första som har hänt. Delvis i alla fall. Så låt oss ta det i någon form av kronologisk ordning.

Min mamma och pappa har åkt Kortvasan sedan urminnestider. Eventuellt sedan så länge tillbaka i tiden att de mötte Gustav Vasa när han flydde dansken. Förra året var tanken att jag skulle åka men jag fick dra mig ur. I år blev det däremot av. Hela familjen Sundlo på startlinjen. Jag var lite halvkrasslig veckan innan och körde löpuppehåll och bedömde mig frisk nog att starta. I benen hade jag lite drygt 20 pigga längdkilometrar. Det vill säga 1 mil kortare än det lopp jag skulle åka. Med ganska mycket ”hur svårt kan det vara”-mentalitet. Det visade sig vara ganska mycket jobbigare än jag hade förutsett och generellt kan ett tips vara att träna mer grenspecifikt innan man företar sig något i stil med det här.

Nåväl. Det gick helt okej i alla fall. Konditionsmässigt inga problem att ta sig igenom 3 mil men eftersom mina muskler i överkoppen mest består…eh…ingenting så var sista milen rätt mycket vres från min sida. 2:09:52 landade det hela på i alla fall. Trött som en gris i kroppen efteråt. Om nu grisar är trötta. Men jag gissar att dom hade varit det efter 3 mil på skidor eftersom deras ben är så korta.

Direkt efter Kortvasan satte jag mig på ett flyg i 27 timmar till Sydney. Det var väl såhär i efterhand lite som att be om att bli sjuk att dels flyga länge och sedan drastiskt byta klimat. Och mycket riktigt. Trots att jag hade optimala träningsförhållanden i en vecka med pool på hotellet och löprundor i världsklass att tillgå hann jag bara träna två gånger innan förkylningen kom som ett brev på posten. Och den har varit en efterhängsen sak. Efter tre veckor utan träning kunde jag försiktigt vrida upp träningen förra veckan och ännu mer lite gå på träningen den här veckan. Har inte vågat trycka på intervaller än.

Trots sjukdom och trots att hela min kropp skrek av smärta vid målgången i Mora så fick jag lite blodad tand. Kortvasan i all ära men någon gång i livet vill i alla fall jag uppleva hela sträckan från Sälen till Mora. Och när jag ändå var vaken och kom ihåg att anmälan öppnade så lyckades jag knipa en plats till nästa års Vasalopp.

Jag vet inte riktigt vad jag har gett mig in på men jag är i alla fall fast besluten om att träna ordentligt inför de nio milen. Så igår köpte jag rullskidor. Trots att det får mig att känna mig som 45. Vi vet ju alla att det mest är stressade människor från Stockholm med lite för höga ambitioner och vassa armbågar som tränar rullskidor. Jag har alltså sällat mig till den skaran. Ska fila ner armbågarna lagom till starten nästa år.

Så. Det är i korthet vad som har hänt. Jag ska försöka komma ihåg att blogga lite om det här.

Ni får påminna mig annars.

Exit mobile version