Kom igen Johannes!

Saucony Kinvara 7 – första intrycket

Saucony Kinvara 7

Saucony Kinvara 7

Efter gårddagens hårda testning var det dags att lufta mitt sprillans nya par Saucony Kinvara 7. Jag har sprungit i Kinvara-serien de senaste två åren. Jag gillar skotypen med litet dropp från tå till häl men ändå med lite dämpning och uppbyggnad kring foten.

Tog paret på en nätt liten söndagstur om 16 kilometer för att få en känsla för vad man justerat och ändrat sedan Kinvara 6:an. Och det här är bara första intrycket. 16 kilometer är knappast tillräckligt för att skriva en utförligare recension men ändå.

Den stora nyheten är Everun som ska ge bättre energiåtervinning från steget. Hela 83%. Min förhoppning var därför att jag i princip inte skulle behöva ta i på hela passet. Det behövde jag tydligen ändå. Skämt å sido det här med Everun är säkert kanon men någon brutalt annorlunda känsla mot mina Kinvara 6 kände jag inte så här vid första försöket. Materialet är mer responsivt men det brukar nyare skor vara, Everun eller ej. Det blir intressant att se om den känslan håller i sig längre än tidigare.

Kinvara 6 var lite märklig i sulan egentligen. Inte alls som mina tidigare Kinvara 4 som var mina trotjänare länge. Kinvara 7 känns lite mer som 4an och det tycker jag är positivt!

Saucony Kinvara 7

Saucony Kinvara 7 är ett par rätt breda skor vilket jag uppskattar. Speciellt om man tar dem ut på lite längre distanser eftersom foten tenderar att svullna när man kutar långt. Det är ungefär lika charmigt som det låter men det är inte desto mindre sant. Skon sitter bra på foten (min fot alltså, hur den sitter på din fot vet jag inte) och jag gillar deras FlexFilm som skon till ovandelen är uppbygd kring. De är lätta (218 g) och även om det i mitt fall kanske inte gör någon större skillnad i jakten på sekunderna så är det alltid skönt att springa med lätta skor istället för två betongklumpar.

Om jag ska sammanfatta Saucony Kinvara 7 så här långt känns det som ett bra och säkret köp. Lite finjusteringar från Kinvara 6 i positiv riktning och inga felsteg som gör att man vill kasta skon långt bort och krypa ihop i fosterställning och grina sig till sömns. En bra sko med andra ord!

Exit mobile version