Kom igen Johannes!

Från en lönnfet till en annan.

Jag måste utan omsvep erkänna att det känns konstigt att skriva det här. Det här är sådant som Anna Skipper eller andra hurtiga (morgon)människor skriver.

Har ni förresten tänkt på att ”träningsmänniskor” också ofta är morgonmänniskor förresten? Som om det inte räckte med att de är hälsosamma så är de också pigga på morgonen, bara för att riktigt gnida in det lite extra på oss andra som halvt medvetslösa låter den enda handen frenetiskt hamra på snooze-knappen varje morgon och som dessutom har uppenbara problem att ens träna efter jobbet.

Men nåväl. Det var inte det vi skulle diskutera här. Det var det här med nyårslöfte. För lika säkert som att Kalle Anka inte lyckas ta kort på kolibris och lika säker som att tomten egentligen inte finns så är det oundvikligen så att vi nu är framme vid vad som får Time Square att kännas som en luftig plats och avbefolkad plats i Norrland. Vi snackar givetvis om gym-hetsen, slagsmål vid löpbanden och fullbokade klasser på Sats.
The time for all the nyårslöften.

Och i det här ska jag då ge ett vänligt men bestämt råd. Du kan med rätta ifrågasätta min auktoritet på området. Jag gör det själv på en relativt regelbunden basis. Ifrågasätter mig själv alltså. Jag hade önskat att jag hade genomfört en stor vetenskaplig studie, först på råttor så inga människor skadas och sedan (om rått-studien föll väl ut) på människor men det har jag inte. Inte är jag heller PT eller certifierad träningsrådgivare enligt ett obskyrt med förtroende ingivande schweiziskt institut.

(Vad hände med alla de dermatologiska instituten i Schweiz förresten? De som det alltid refererades till i reklamfilmer förr? Är alla de vetenskapsmännen/kvinnorna arbetslösa nu? Varför har det inte stått mer om det i tidningen i så fall?)

Don’t over do it.
Eller som vi skulle sagt på svenska. Hetsa för i helvete inte så förbannat mycket.

Börja lugnt.
Du behöver inte skaffa gymkort och skriva upp dig på ALLA klasser första veckan.
Bygg upp det gradvis och sätt både korta och långa mål.

Och så slåss vi inte vid löpbandet? Ok. Deal? Bra.

Exit mobile version