Kom igen Johannes!

ViPR

Ja, jag vet att jag har bloggat om ViPR tidigare. Flera gånger till och med men nu är det annorlunda. Det här är mer en recension. En recension inom ramen för att testa alla klasser på SATS.

Så vad är då ViPR? Det är en träningsklass (No shit.) där man har ett PVC rör som man grejar med. Nu fattar du precis va? Ok. Låt mig lägga ut texten om det lite. I fredags var jag på ViPR. Tydligen finns det olika releaser av ViPR. Min kvalificerade gissning är att betyder olika sätt att träna ViPR på. I fredags var det liksom förra gången release sex. Och låt mig börja att förklara ViPR så här: Det är skitjobbigt. Det går inte att gå på ViPR och tänka ”Jag ska träna lite.” Man tränar mycket på ViPR vare sig man vill eller inte.

Det börjar med uppvärmning vilket känns äckligt logiskt. Var skulle den annars ligga? Det är rätt lätt. Jag är bra på uppvärmningar generellt sett eftersom det inte är så jobbigt. Sedan börjar man göra olika rörelser. Det är squats med vipern på axlarna. Det är armhävningar som övergår i utfall åt alla möjliga håll. Man använder vipern som ett form av slagträ till att nocka fiktiva människor men missta det inte för en självförsvarskurs nu för det är det inte. Jag gissar att det beror på att vipern skulle vara väldigt otymplig att ha med sig till exempel på krogen.

Det avslutas med två utmaningar. Som om inte de tidigare fyrtio minuterna av passet skulle räcka så att säga. Och jag gissar att det finns någon form av bonus kopplad till instruktörernas förmåga att få oss som deltar att svettas. För det gör man lite extra under de sista två övningarna. Den första är att man går ihop två och två. Det du skall göra är att lyfta vipern från sida. Som en sidoplanka med en jobbig bonusövning. Är du singel och på jakt är det goda raggningsmöjligheter här.

Sist men inte minst får man stå i en stor ring. I jägarvila. Med upphopp som går likt vågen kring ringen. Och vågen som är så trevlig tänker du. Fan heller säger jag. Det gör ont i benen.

Om vi ska sammanfatta då?

Det är sketjobbigt. Jag är inte säker men det känns som om du tränar mest kondition, rörlighet och styrka. Iväg och träna med ViPR med er!

Exit mobile version